Autómentes Nap a Szerb Antal Gimnáziumban – beszámoló

Bringaemelés az alakuló téren

Véget ért az Európai Mobilitási Hét, amelynek egyik legnevesebb programját, az Autómentes Napot iskolánkban is megrendeztük. A hideg idő ellenére is rengetegen jöttek kerékpárral, rollerrel, gördeszkával vagy tömegközlekedéssel: becsléseink szerint 200 ember érkezhetett busszal vagy HÉV-vel és kb. 80-an jöhettek mikromobilitási eszközökkel a nulladik, első és második óra előtt.

Az érkezőknek matricákat osztottunk a bejáratnál, ezeket az osztályok DÖK-képviselőinek kellett leadni. A tömegközlekedéssel érkezők félpontot, a kerékpárosok, rolleresek, gördeszkások pedig teljes pontot kaptak. A kiosztott matricákat mindegyik osztály megtarthatta, amelyekért egyébként hatalmas köszönet a Magyar Kerékpárosklubnak! A pontok számát leosztottuk az osztályok létszámával, a legnagyobb aránnyal “autómentes ” osztály, a 7. B pedig egy tortát nyert, amelyet ünnepélyes keretek között adunk át nekik az osztályfőnöki órájukon.

A sporteszközökkel érkezők az alakuló térre parkolhatták kerékpárjaikat, rollereiket, az érkezést és a pontok összeszámlálását követően pedig egy bringaemelésre is sor került a negyedik szünetben, amelyhez persze a rolleresek, gördeszkások is csatlakozhattak.

Mi volt a cél?

Célul tűztük ki az autómentes nap szervezésével, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható közlekedési mód fontosságára, iskolánk kiemelkedően előnyös helyére, nem titkolt célunk volt továbbá, hogy népszerűsítsük többek között a Szilas-menti, a Rákosfalva felé, illetve a Kistarcsa felé vezető kerékpárutakat.

Az idei autómentes nap népszerűségének örömére jövőre

bringás reggelivel készülünk a nem autóval érkezők számára és a Mobilitási Hét keretein belül igyekszünk további programokat is szervezni.

n.

Borítókép: Fritz Erzsébet

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.