Ronda karácsonyi pulcsis nap

Pénteken az amerikában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő ronda pulcsis napra került sor iskolánkban. Az idézőjeles “ünnep” kivételes jókedvet hozott az iskola falai közé, köszönhetően a gyönyörű ünnepi dekorációnak és az iskolarádió karácsonyi zenéinek. Beszámoló, eredet és képgaléria.

A ronda pulcsis nap eredetéről

Ronda pulcsik talán a pulóverek megjelenése óta léteznek, ugyanakkor a tudatos rondapulcsi-őrület a 80-as években ütötte fel a fejét egy népszerű sitcomban, A Bill Cosby Showban, ahol a főszereplő, Cliff tulajdonképpen alig látható rendes pulcsiban. A sorozat hatására a 90-es évek évtizede még inkább a ronda pulcsikról szólt.

Kép Bill Cosby legrondább pulcsijainak válogatásából
Forrás: The Escapist

Azt hihetnénk, hogy itt leállt a trend, és valahol az ezredforduló környékén megálljt parancsolhatott a hipsztereknek az idő, de hát nincs akkora szerencsénk, nemdebár? 2002-ben két barát jótékonysági pulcsipartit rendezett barátjuk rákkezelésének támogatására. A fellelhető adatok szerint az aznapi jótékonysági parti volt az első ronda pulcsis nap.

Ma már olyan népszerű napról van szó, hogy csak 2012 és 2015 között a “rondapulcsi-iparágban” kétszáz százalékos növekedés volt tapasztalható. A hype pedig évről évre nagyobb!

Beszámoló

Nagyjából 65-en érkeztek ronda pulcsiban, a legtöbben a 9. A osztályból, ahol szám szerint 15 ember jött ma iskolába így öltözve. Ők a nap nyerteseként egy szaloncukorból álló csomagot vehettek át. Az eredményt a diákönkormányzat az 5. szünetben hirdette ki az iskolarádióban. Az ezt megelőző szünetben egyébként csoportkép készült a résztvevőkről a díszteremben.

Galéria

Galériánkban megtekinthetitek a csoportképet és az osztályok képeit.

Források

Eredet: National Today
Képek: Fritz Erzsébet tanárnő, Palaga Lili

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.